Bra, enkla träningsrutiner för män som vill komma i form

3 min


180
7 delningar, 180 poäng

Att bli vältränad kan verka svårt, särskilt om du är en nybörjare. Sök på internet eller i manliga träningsmagasin så kommer du att hitta mycket information. En stor del av den är komplicerad, och kan till och med motsäga sig själv. Om du är en man som vill komma i form bör du komma ihåg att du både måste röra på dig samtidigt som du äter mindre skräpmat och mer hälsosam mat, som smalt kött, fisk, grönsaker, frukt, och fullkorn. En bra, enkel träningsrutin är bra för att komma igång.

Gång

Gång är ett enkelt sätt att börja komma igång. Du kan gå nästan var som helst, när som helst. Det är enkelt, trevligt, och effektivt för att skonsamt öka din aerobiska fitness och hjälpa dig bränna ett par kalorier. Försök komma upp i 30 minuters gång fem till sju dagar i veckan. Om du har ont om tid behöver du inte promenera hela sträckan på en gång. Du kan ta tre promenader om tio minuter eller två promenader om femton minuter om det passar dig bättre. Gå snabbt så att du känner dig varm och lätt andfådd, och försök göra gång till en del av din dagliga rutin.

Lyft vikter

Viktträning är viktigt för att tona och stärka musklerna, och för att ta hand om dina ben och leder. Gå till gymmet eller träna hemma 2 – 3 dagar i veckan, men inte två dagar i rad. Träna hela kroppen med ett träningsschema som inkluderar en övning för varje stor muskelgrupp: ben, rygg, bröst, axlar, kärna, och armar. Utför 2 – 4 set om 12 – 20 repetitioner med varje övning. Om du inte vet hur du ska utföra en viss övning kan du rådfråga en kvalificerad personlig tränare eller instruktör på gymmet.

Konditionsträning

Konditionsträning handlar om hjärtat och lungorna. Förbättrad kardiovaskulär fitness är starkt sammankopplad med förbättrad kardiovaskulär hälsa och kan minska risken för att du drabbas av hjärtinfarkt eller stroke, och kontrollera ett förhöjt blodtryck. Med tanke på att hjärtsjukdomar är den främsta dödsorsaken för män är det definitivt värt det att börja träna kondition. Bra konditionsövningar inkluderar jogging, cykling, rullskridskor, simning, rodd, eller en crosstrainer. Sikta på tre pass per vecka, som är minst 20 minuter långa. När du tränar kondition bör du känna dig bekvämt varm och lätt andfådd, men du ska fortfarande kunna föra ett samtal med din träningspartner. Du kan antingen träna kondition direkt efter viktträning eller på en helt annan dag, beroende på hur ditt schema ser ut.

Stretcha

Att stretcha håller musklerna flexibla och kan reducera ömhet i musklerna. Stretcha efter viktträning och konditionsträning, när musklerna är varma. Tillbringa 30 – 60 sekunder med att stretcha alla stora muskelgrupper. Växla gradvis till varje stretchning, tvinga dig aldrig att stretcha, och sluta genast om du upplever smärta eller om musklerna börjar skaka.

Att tänka på

Träning är bra för nästan alla, men om du varit stillasittande under en lång tid, lider av allvarliga medicinska tillstånd, eller aldrig har tränat förut, bör du rådfråga din läkare innan du påbörjar ett nytt träningsprogram. Kom ihåg att ditt träningspass inte måste vara komplicerat för att du ska få ut fördelar av det.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

180
7 delningar, 180 poäng