3 egenskaper som gör dig till en helt vanlig superhjälte

2 min


179
7 delningar, 179 poäng

Jag tror att vi alltid bör undersöka möjligheterna att utöka vår kunskap och bör aldrig bara acceptera det näst bästa. Hjärnan är mycket kraftfull och älskar att ställas inför nya utmaningar eller lära sig en ny uppgift. Det är det som håller den i trim. Jag är säker på att vi alla har hört klagomålet ”jag tror det här jobbet gör mig hjärndöd”. Det är någon som har en position som inte är utmanande för dem eller deras hjärna, och detta kan leda dem in i ett tillstånd av tristess och även depression. Deras sinne och hjärnor är desperat efter något att ta itu med och något som kan testa dem.

Men alla förändringar kräver en uppoffring. Allt från jobbyten, arbetslöshet, separationer, företagskonkurser, nya rutiner eller nya tankemönster. Till och med att sätta sig hos frisören och säga ”jag vill ha en ny frisyr” är något skrämmande för de allra flesta.
För att uppnå dessa förändringar och förnyelser behöver vi plocka våra superhjälte-egenskaper. Alla är vi superhjältar. I alla fall lite.

Superhjälte, egenskaper
Foto: Eneas De Troya/Flickr.com (CC)

Här 3 helt vanliga superhjälte-skills

Mod

De flesta av oss drar sig för en stor utmaning. Kanske tycker vi inte om konfrontation, eller så kanske vi bara vill ta minsta motståndets väg. Men det kommer en tid då vi, individuellt, måste möta våra djupaste rädslor. Det kan vara att acceptera ett jobb som flyttar dig halvvägs över hela jordklotet. Eller avsluta en relation som borde ha tagit slut för tio år sedan. Vad som än undanhåller dig från att njuta ditt liv måste granskas, utvärderas och avrättas. Ingen kommer att göra det åt dig. Be brave.

Optimism

Någonsin hört den gamla ”Är glaset halvfullt/halvtomt”? Vilken sida hittar du själv på oftast? Negativt tänkande kan vara en svår vana att bryta. Men det går förstås att göra någonting åt. Hur? Prata positivt. Agera positivt. Och innan du vet ordet av kommer du att tänka positivt. Åtgärd föregår attityd. En bra attityd är smittsam, så omge dig själv med människor som är optimistiska och uppmuntrande.

Självbestämmande

Var ser du dig själv om 5 år? 10 år? En person utan mål är som en buss utan förare. Låt inte begränsningar, vare sig verkliga eller upplevda, hålla dig från ditt mål. Och lyssna inte på Nej-sägare, även om de för tillfället verkar som om de måste ha rätt. Om något är viktigt för dig, håll fast vid det. Du kommer bli förvånad över vad du kan göra.

Det är en liten superhjälte i oss alla. Ibland krävs det en oväntad händelse för att hjälten ska träda fram. Och ibland kan vi hjälpa någon annan att se att hjälten i sig.

Vanliga söktermer:
  • gör inte bort dig spindelmannen
  • hjältars egenskaper


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    179
    7 delningar, 179 poäng