Lär dig andas som Dalai Lama och lev längre – 3 övningar

2 min


182
8 delningar, 182 poäng

Att andas är kroppens viktigaste process. Det ger vårt blod det nödvändiga syre det behöver för att mata kroppen och hjärnan. Ibland kan det dock vara svårt att andas på grund av bristande kondition eller sjukdom. Att använda tekniker som djupandningsövningar för att vidga bröstkorgen kan hjälpa dig att stärka andningen och göra livet lättare.

djupandning övningar andning

Andningssquats

Det här är en övning som använder djupandning, och som faktiskt kan öka bröstkorgens storlek. Tekniken kallas för andningssquats. Det är en viktlyftningsmetod som använder djupandning för att förbättra ditt andningsmönster och expandera bröstkorgen. Eftersom det är en andningsövning och inte en övning för att bygga muskler bör du inte lyfta mer än din egen kroppsvikt. Om du är en nybörjare bör du lyfta mycket mindre än så. Använd alltid en spotter. När du förberett stången ska du lyfta den, lägga den på axlarna, och börja göra squats. Ta tre djupa andetag och pressa ut all luft du kan ur kroppen innan varje repetition, i ditt första set om tio repetitioner. I nästa set ska du ta fyra djupa andetag mellan varje rep. I det sista setet ska du ta fem djupa andetag mellan repetitionerna.

Andningstekniker för magen

ASMA har ett par andningstekniker som använder djupa andetag för att expandera bröstkorgen. En av dem är andningsteknik för magen. Det är enkelt. Lägg en hand på bröstet och den andra på magen. Börja ta djupa andetag. När du andas in ska du se till att handen på magen lyfts högre än bröstet. Detta säkerställer att du får in så mycket luft som möjligt. Andas in genom näsan. Försök föreställa dig all luft som åker in genom näsan när du andas in. Håll andan och räkna till sju, men inte längre. Om du inte kan hålla ut till sju kan du räkna till ett kortare tal. Andas ut genom munnen medan du räknar till åtta. Spänn magmusklerna medan du andas ut. Gör detta fem gånger.

Bellows andningsteknik

En annan teknik som ASMA rekommenderar är Bellows andningsteknik. Den här yogaliknande övningen hjälper till att expandera bröstkorgen och förbättra andningen. Sitt rak med rak ryggrad. Försök sitta bekvämt så att du njuter av att genomföra övningen. Andas sedan in och ut så fort som möjligt, genom näsan. Du bör andas så pass snabbt att du andas 2 – 3 omgångar per sekund. Gör det i max en minut, men gör det bara i femton sekunder de första gångerna. Dessa snabba andetag kommer att hjälpa dig expandera bröstkorgen genom att stärka bröstmusklerna och göra det lättare att andas.

Källor

Vanliga söktermer:
  • djupandningsövningar
  • djupandning
  • djupandning övning
  • djupandning teknik
  • djupandningsoevningar


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    182
    8 delningar, 182 poäng