CheckmarkFaktagranskad

Gör inte bort dig: Distanserna i Triatlon du bör ha koll på

Triathlon, en tävling bestående av simning, cykling och löpning, och en av de mest ansträngande tävlingarna bland moderna sporter. Den uppfanns i Frankrike på 1920-talet, var populärt i Amerika på 1970-talet och blev en olympisk sport 2000 vid Sydneyspelen. Det finns många variationer av triathlon, var och en med sin egen uppsättning distanser.

löpning triathlon

Olympisk distans

De olympiska distanserna är de internationella standarderna för triathlontävlingar. Olympisk distans, eller ett standardtriatlon, är 1500 m simning, 40 kilometer cykling och 10 kilometer löpning.

Ironman (”IM”)

Ironman är kanske den mest kända varianten av triathlon, hålls varje år på Hawaii. Ironman består av 3800 m simmning, 180 kilometer cykling och 42,2 kilometer löpning .

Halvt Ironman (”HIM”)

Halvt Ironman (eller ”Ironman 70.3”), består av 1900 m simning, 90 kilometer cykling och 21.1 kilometer löpning.

Sprint

Sprintdistansen är mycket kortare än andra varianter av triatlon, vilket gör den tillgänglig för en mycket större grupp av idrottare. Den består av 750 m simning, 20 kilometer cykling och 5 kilometer löpning.

ITU långdistans

International Triathlon Union, den grupp som ansvarar för att standardisera den olympiska distansen, har också skapat en standard långlopp. Den består av 3000 m simning, 80 kilometer cykling och 20 kilometer löpning.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)