Dans som hjälper män & killar att gå ner i vikt

3 min


201
12 delningar, 201 poäng

Om du vill gå ner i vikt genom dans behöver du inte skaka på höfterna i ett rum fullt av kvinnor på gymmets danspass. Män och kvinnor kan utföra de flesta dansrörelser, men vissa rörelser fångar mäns kraft och atletiska sida bättre än andra. Varje typ av dans har några rörelser som bränner många kalorier och hjälper dig på din viktresa.

Entrechat

I en intervju med Dance Magazine uppgav både Ethan Steifel, dekanus på dansskolan på University of North Carolina School of the Arts, och Peter Boal, regissör på Pacific Northwest Ballet, att entrechat är en väsentlig balettrörelse för män. En entrechat är ett hopp rakt upp från golvet där du korsar benen mellan 2 – 10 gånger, beroende på hur svårt du vill att det ska vara. Även om du inte är en balettdansare kan du prova en enkel entrechat genom att böja benen, trycka ifrån marken, och sätta en fot framför den andra innan du landar. Entrechats är mycket atletiska och bränner ungefär lika många kalorier so att hoppa hopprep – upp till 444 på en halvtimme, enligt Harvard Medical School, eftersom du ständigt hopper.

Time step

Steppdans är historiskt sett mansdominerat. De flesta av de stora steppartisterna, som Bojangles Robinson and Gregory Hines, var män, precis som den mest berömda i modern tid, Savion Glover. För ett bra träningspass kan du testa en time step – det bränner kalorier även utan steppskor. Stampa den högra foten som om du krossar en insekt, och håll den sedan cirka tre decimeter ovanför golvet. Hoppa på det stående benet, sätt ner den ”insektskrossande” foten i ett svep, och sparka sedan vänsterfoten så att tårna skapar ett ljud på marken. Sätt ner vänsterfoten efter sparken, så har du gjort ett helt time step. För enklare fotarbete kan du nöja dig med de första tre stegen om och om igen – stampa, hoppa, och steppa.

Grundläggande Salsa Latin

Om du inte gillar att dansa själv kan du både gå ner i vikt och träffa nya människor genom social dans. Enligt Harvard Medical School kan snabb dans, som salsa, bränna upp till 266 kalorier på bara 30 minuter. Även om det finns flera sorters salsa är den grundläggande latinamerikanska det första steget mot att lära sig i USA. Börja med att stå normalt med tårna pekandes framåt och fötterna ett par centimeter isär. Ta ett steg framåt med högerfoten och skifta vikten på den, och lyft och sänk sedan vänsterfoten – i princip som ett steg, men med foten på samma plats. Ta ett steg tillbaka med högerfoten och återvänd till startpositionen. Upprepa dessa tre steg och börja med vänsterfoten, men gå tillbaka istället för framåt. Kom ihåg att ju mer du svingar höfterna, desto fler kalorier bränner du.

Hitch Kick

Om du gillar Bruce Lee-filmer eller kampsport är en hitchkick en jazzdansrörelse som du kan testa. Istället för bara en vanlig spark är en hitch kick en blandning mellan en spark och ett hopp, och bränner fler kalorier. Börja med att föra högerfoten upp och framför ditt vänstra knä. Hoppa på högerfoten och sparka det vänstra benet rakt fram, så högt du kan. Du kan också testa en hitch kick på gymmet, genom att sparka en hängande säck.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (8 röster, snitt: 7,88 av 10)
Loading...