Fungerar det verkligen att säga dagliga mantran för träning?

2 min


184
8 delningar, 184 poäng

Att tvinga din inre kämpe att sätta på sig gympaskorna och ge sig ut för en löprunda kan vara en viljornas kamp med din inre gnällspik. Du vet att du måste träna, men den lilla rösten som ber dig ta en vilodag kan vara alltför övertygande. Det du måste göra är att ersätta den väsande viskningen som håller dig borta från ditt mål att bli vältränad, med högljudda, bekräftande, motiverande mantran som du kan använda varje dag – både före och efter träningen – för att hålla dig på rätt spår.

Goda råd

Linjen mellan traditionella sanskritmantran och deras moderna motsvarigheter suddas ut mer och mer för varje dag. Vanligtvis kan ord med en enda stavelse och tungt fokus på vokaler – som ”om”, ”ham”, och ”lam” – upprepas om och om igen för att höja ditt spirituella medvetande. De uttalas tyst eller högt för att förhöja ett meditiationspass eller yogapass. Med utgångspunkt i mantran och deras syfte – att skapa ett närvarande och fokuserat medvetande – använder nu fler och fler stärkande citat eller skapar egna slogans som inspiration för att orka med träningen och andra utmaningar.

Bekräftande handlingar

Den liberala användningen av inre bilder och bekräftande handlingar har vunnit fler OS-guld än bara mod och skicklighet. Elitidrottare visualiserar sin framgång om och om igen, ända fram till loppet. När de väl har engagerat sig är de i en zon där inte ens publikens hejarop kan störa deras koncentration. När du anstränger dig och tränar tävlar du på ett sätt för ditt alldeles egna pris: en vältränad fysik och förbättrad hälsa. Dina mantran bör reflektera dina bästa egenskaper och förhoppningar, och bör användas tillsammans med bilder där du är ditt absolut bästa jag.

Den inre kraften

Forskning gällande inre och yttre motivation har bevisat att endast din djupa, inre längtan efter att bli och fortsätta vara vältränad kommer hålla dig motiverad att fortsätta träna i det långa loppet. Yttre motivation beror på belöningar och att leva upp till andra människors förväntningar gällande ens prestanda eller beteende. Att vara motiverad inuti betyder istället att du är dedikerad till den ideala bilden att vara hälsosam och vältränad under resten av ditt liv. Dagliga träningsmantran kan användas för att nå detta mål. De måste tända den eld som inte bara får dig att fortsätta träna, utan som får ut dig genom dörren från början.

Skapa dina mantran

För att de ska vara effektiva måste dina mantran betyda något för dig. ”Om” kanske inte inspirerar dig lika mycket som frasen ”JAG ÄR en krigare”. Skapa ett mantra – eller flera som du kan växla mellan – som får dig att tro på dig själv och träna dagligen. När du säger dem högt eller i huvudet kan du betona det eller de ord som motiverar dig mest, och upprepa dina mantran tills de blir en naturlig del av dig själv och det du tror på.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

184
8 delningar, 184 poäng