Bränner cykling mer fett än löpning? (Vetenskapliga bevis)

2 min


182
8 delningar, 182 poäng

När det gäller viktnedgång är både cykling och löpning effektiva typer av konditionsträning. Även om de skiljer sig åt arbetar båda övningarna med dina stora muskler, stärker benen och ökar metabolismen. Det är nödvändigt att tänka över dina personliga omständigheter när du väljer en övning för viktnedgång, till exempel eventuella skador. Hur effektivt du bränner kalorier beror mycket på hur länge du tränar, och hur intensivt du gör det.

cykling fettförbränning

Bränn fler kalorier

Löpning involverar armarna och att sträcka ut benen, vilket kan leda till större kaloriförbränning än cykling. Enligt Hirofumi Tanaka, chef på Cardiovascular Aging Research Laboratory på University of Texas i Austin, bränner löpning lite mer kalorier än att cykla i snabb takt. Utförliga beräkningar från American College of Sports Medicine visar att en person som väger 70 kilo och springer cirka 7 minuter per 11 km bränner cirka 1 000 kalorier, medan samma person cyklar 25–30 km/h och då bränner cirka 850 kalorier.

Tappa fett och vikt

Fettsyror används som en energikälla när du tränar kondition, vilket minskar ditt kroppsfett. En studie som publicerades i International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism 2010 undersökte tio manliga triathlonutövare, som både cyklade och sprang för att avgöra vilken träningsform som innebar mer fettmetabolism. Forskarna upptäckte att löpning påverkar fettmetabolismen mycket mer än cykling, även om intensiteten är den samma.

Undvik skador

Även om studier visar att löpning är mer effektivt för att bränna kalorier har löpning stor effekt, medan cykling inte har det. Det innebär att skaderisken är mycket större för löpning än cykling. Stationära cyklar anstränger lederna mindre och gör det lättare att träna längre perioder. Därför kan de som har lätt att skada sig, som äldre personer eller de med knä- och ledproblem, bränna fett mer effektivt genom cykling.

Det handlar om dig

Dina personliga omständigheter bör vara den avgörande faktorn när du väljer träningsmetod. En person med smärta i underbenet kan föredra cykling eftersom det inte anstränger underbenen på samma sätt som löpning. Det är större chans att du tränar effektivt om du gillar övningen. Du kan även växla mellan cykling och löpning. Det bästa sättet att tappa i vikt är att utföra konditionsträning minst 150 minuter i veckan.

Källor

Vanliga söktermer:
  • löpning eller cykling
  • cykling träning
  • vad bränner mest kalorier cykla springa
  • cykling förbränning
  • cykling magfett


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    182
    8 delningar, 182 poäng