Gör Crosstrainern att du blir tjock? Vi krossar myten

2 min


175
7 delningar, 175 poäng

Crosstrainern, en konditionsmaskin som finns i de flesta gym, är ett effektivt sätt att träna. Ett orosområde med crosstrainern är dock att din underkropp ska bli klumpig. Sanningen är att dessa maskiner är perfekt för att bränna kalorier och gå ner i vikt, och att man skulle bli klumpig, tjock och fet av crosstrainern är bara en myt.

Crosstrainer

Uthållighet

En av crosstrainerns viktigaste fördelar är dess effekt på din kardiovaskulära hälsa. Konditionsträning stärker hjärtat och främjar uthållighet, vilket gör att du kommer i bättre form. De flesta crosstrainers har också olika program att välja mellan, som kan utmana uthålligheten och låta dig förbättras mer och mer för varje träningspass.

Viktnedgång

När du tränar kondition stärker du inte bara hjärtat: du bränner samtidigt kalorier och smälter bort fett, vilket gör crosstrainern till ett perfekt val för den som vill gå ner i vikt. Eftersom crosstrainern låter dig använda både armarna och benen tränar du både över- och underkroppen samtidigt.

Låg effekt

En av fördelarna med crosstrainern jämfört med andra redskap för viktnedgång är dess låga effekt på kroppen. Detta gör crosstrainern till ett bättre val för de med skador i underkroppen, eller de som har problem med ryggen. Crosstrainern går att jämföra med löpbandet när det gäller att bränna kalorier, så du behöver inte oroa dig för att få ett sämre träningspass.

Ändrad fysik

Myten att crosstrainern gör dig klumpig stämmer inte. Crosstrainern är en träningsmaskin som hjälper dig förbättra din kardiovaskulära hälsa, stärka hjärtat, bränna kalorier och gå ner i vikt, och den gör inte benen klumpiga. Din kropp kommer att förändras som ett resultat av konsekvent träning på crosstrainern och du kan börja se dina benmuskler, men du kommer inte att få muskulära lår av att enbart använda crosstrainern.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

175
7 delningar, 175 poäng