CheckmarkFaktagranskad

Ska man köra 20-45 min cardio på maxpuls för att gå ner i vikt?

Att få 20 till 45 minuters cardio hjälper dig att gå ner i vikt och bidrar till din rekommenderade, veckoliga träning för viktminskning. Men om du tränar på din maxpuls hela den tiden så kommer du att göra mer skada än nytta. Om du vill gå ner i vikt så bör du förstå dig på din pulsintervall och känna till hur mycket träning som du bör göra.

Rekommenderad hjärtpuls

Att träna på din maxpuls i långa perioder är smärtsamt och farligt. Enligt American Heart Association, så bör du träna mellan 50 till 85 procent av din maxpuls. Hemsidan för organisationen rekommenderar att man börjar genom att sikta på en hjärtpuls på 50 procent av din maxpuls för att sedan gradvis öka. Efter att du har tränat i ungefär sex månader så bör du kunna träna på 85 procent av din maxpuls.

Att hitta din pulsintervall

Lista ut din maxpuls genom att subtrahera din ålder från 220. Om du till exempel är 30 år gammal så är din maxpuls 190 slag per minut. För att hitta din säkra intervall så multiplicerar du helt enkelt din maxpuls med 50 procent och 85 procent för att få dina lägre och övre intervaller. Till exempel så har en 30-åring en maxpuls på 190, och en säker intervall mellan 95 till 162 slag per minut.

Rekommenderad tid

The American College of Sports Medicine rekommenderar att du får 150 till 250 minuters träning på måttlig intensitet varje vecka för att få en lagom viktminskning. Enligt ACSM:s hemsida, så ger 250 minuter per vecka troligtvis ”kliniskt märkbar viktminskning”. Du kan dela upp dina träningssessioner hur du vill, så länge som du uppnår dessa nummer. Om du till exempel tränar sex gånger i veckan i 45 minuter åt gången, så kommer du att få 270 minuters träning per vecka.

Att tänka på

Din målpuls bör användas som en riktlinje, och inte som ett definitivt mål. Om det är jobbigt att prata när du tränar så arbetar du troligtvis för hårt. Prata med din doktor innan du påbörjar ett träningsprogram för att se om det passar dig. Din doktor kanske ger dig en annorlunda målpuls, speciellt om du har ett hjärtfel.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)