Hur man byter ut innersulan i löparskor (Snabbguide + Tips)

2 min


211
13 delningar, 211 poäng

Att byta ut innersulor är ett bra sätt att behålla de skor du redan har använt istället för att köpa nya när innersulorna slits ut. Om du är en löpare är det nödvändigt att ha rätt innersulor i skorna, så att du inte skadar dig. Gör lite research för att få reda på hur du går och sliter på skorna, så att du kan få de bästa innersulorna för just dina fötter.

Guide

Steg 1

Ta bort den gamla innersulan. Beroende på hur gammal skon är kan detta vanligtvis ske ganska enkelt. Sträck dig in mot hälen av skon och dra upp innersulans ände. Den kanske sitter fast, men lite kraft kommer få den att lossna. När du fått tag i ett hörn av den kan du dra i den och. När halva hälen är uppdragen kommer den enkelt att glida ut. Lägg undan den.

Steg 2

Rengör skons insida med en fuktig trasa innan du lägger i en ny innersula. Torka bort alla rester från den ursprungliga sulan och smuts som eventuellt har samlats i hörnen.

Steg 3

Se till att den nya innersulan passar fötterna och skon. Mät den mot den gamla innersulan genom att lägga ihop dem med utsidorna mot varandra. Den nya innersulan kommer förmodligen att vara lite större (det är bättre med större än mindre). Om den är för stor kan du skära ner den till samma storlek som den ursprungliga.

Steg 4

Börja med tån av innersulan och tryck den skonsamt in i skon tills den inte kan komma längre. Tryck sedan ner mittendelen och hälen så att den passar skon perfekt. Om någon del av innersulan sticker upp bör du ta ut sulan och prova igen. Det är viktigt att innersulan ligger platt mot skons insida.

Tips & Varningar

Se till att den nya innersulan är i samma storlek, eller lite större än, den ursprungliga innersulan så att du kan skära till storleken. Om den är för liten kommer den så småningom att skada dina fötter. Om detta är för löparskor behöver du se till att du vet exakt vilken sorts sula du behöver i enlighet med hur du springer. Om du inte gör detta kan du skada fötterna och benen.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (7 röster, snitt: 8,00 av 10)
Loading...