Studie: ”Kettlebells helt överlägset för fettförbränning”

2 min


183
8 delningar, 183 poäng

Att springa på löpbanan, ta en morgonrunda eller hoppa ner i poolen är effektiva sätt att bränna fett, men motståndsträning bränner en anmärkningsvärd summa kalorier och bygger muskler på samma gång, vilket ger dig det bästa av två världar. Träning med kettlebells kombinerar funktionella motståndsövningar med intervallträning i hög takt som ökar pulsen och bränner betydligt mer fett än traditionella vikter.

kettlebells bränna fett

Traditionella vikter

Traditionella vikter låter dig bränna en betydande mängd kalorier på grund av hypertrofi: processen där muskelvävnad återuppbyggs och ökar i storlek. Du kommer inte bara att bränna kalorier med styrketräning, utan din metabolism kommer att arbeta hårdare i flera timmar efter att du lämnat gymmet, och bränna kalorier när du sitter på soffan. MayoClinic.com uppskattar att viktträning bränner mellan 365 – 545 kalorier per timme.

Kettlebells

En studie från 2010, som sponsrades av American Council on Exercise, kom fram till imponerande slutsatser när det gäller kettlebells och fettförbränning. Enligt deras forskning brände 20 minuter långt träningspass med kettlebells i genomsnitt 272 kalorier per deltagare, vilket blir 816 kalorier per timme. Deltagarna höll en snabb takt under träningspasset, och utförde standardtekniker som swings, snatches och armhävningar.

Den överlägsna träningen

På grund av kombinationen mellan motstånd och intervalliknande träningspass som ofta finns i träning med kettlebells kommer du bränna mer fett med dem än med traditionell viktträning, men du kanske inte bygger lika mycket muskler som du skulle göra med en skivstång eller tyngre vikter. Fokus bör ligga på funktionell styrka, inte på att bygga stora muskler.

Överväganden

När du lägger till en fettbrännande övning till ditt träningspass är det viktigt att komma ihåg att punktförbränning är en myt. Det är omöjligt att bränna fett från en specifik del av din kropp. Kettlebells och andra intervallträningar är så effektiva för att de använder alla dina muskler och utmanar din aerobiska kapacitet. Det finns risker med att träna med kettlebells, så se till att du har en ordentlig form och teknik innan du anstränger dig för hårt.

Källor

Vanliga söktermer:
  • hur mycket kcal bränner kettlebell swings
  • kettlebell bränn fett
  • kettlebell fettförbränning


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    183
    8 delningar, 183 poäng