Vilket bränner fett snabbast: Löpning eller träningscykeln?

2 min


183
8 delningar, 183 poäng

Om du är redo att satsa för att bränna fett för att hjälpa dig hålla en hälsosammare figur, borde ditt nästa steg vara att välja en eller flera konditionsövningar som hjälper dig nå dina konditionsmål. Att springa och trampa på en stillastående cykel är båda effektiva sätt att bränna kalorier, men takten du har kommer bestämma vilken aktivitet bränner fett snabbare.

Löpning

För all aerobisk träning, inklusive löpning, kommer din kroppsvikt och hur länge och hårt du tränar bestämma i vilken takt du bränner kalorier. Ju mer du väger och ju snabbare och längre du springer, ju fler kalorier du kommer bränna. Till exempel kommer en person som väger 70 kg och springer i 5 mph bränna 298 kalorier på 30 minuter, enligt Harvard Medical School. Någon som väger 90 kg och springer i 7.5 mph i 30 minuter kommer bränna 555 kalorier.

Träningscykel

Olikt en vanlig cykel är att trampa på en stillastående cykel perfekt eftersom du kan hålla koll på farten och längden på din träning. Stillastående cyklar brukar också räkna ut hur många kalorier du har bränt, men de baserar sina värden på medelvärden, och är inte alltid korrekta. Om du väger 70 kg och använder en cykel i 30 minuter i medeltakt kan du räkna med att bränna 260 kalorier. Om du väger 90 kg och trampar hårt i 30 minuter kan du bränna 466 kalorier.

Jämförelse

Fastän att springa brukar hjälpa dig bränna kalorier snabbare än att cykla, kan du justera din träning för att hjälpa dig bränna så många kalorier som möjligt. Till exempel om du endast kan springa i 30 minuter men kan trampa på en cykel i 60 minuter, kommer cykeln vara ett bättre sätt att bränna kalorier. Att öka motståndet på cykeln kan också öka takten som du bränner kalorier i.

Att tänka på

Att träna ofta är ett lätt sätt att bränna fett och komma i form, och USAs Department of Health and Human Services rekommenderar att du tränar minst 150 minuter konditionsträning i veckan. Du behöver inte välja mellan att springa och att cykla. Att ha med båda aktiviteterna i ditt träningsprogram kan skapa en variation mellan träningarna. Förutom att hjälpa dig bränna kalorier kan båda aktiviteterna öka din kardiologiska hälsa, sänka dina stessnivåer och skapa muskeltillväxt.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

183
8 delningar, 183 poäng