Vill du bränna fett? Du behöver läsa detta först

2 min


173
7 delningar, 173 poäng
övervikt fetma viktnedgång

Även om konceptet “punktförbränning” är en myt måste du träna kondition på ett effektivt sätt för att tappa vikt, även från till exempel hamstrings (baksida lår) och innerlåren. Konditionsträning bränner kalorier och, tillsammans med ett underskott på cirka 3 500 kalorier per vecka, kan du tappa cirka 0,5 kilo per vecka på ett säkert sätt.

övervikt fetma viktnedgång

 

1: Uppvärmning

Det är alltid viktigt att värma upp innan träning, både för att värma upp musklerna och för att förbereda kroppen på träning. Värm upp i minst 5 – 10 minuter. När du ska träna kondition kan du hålla dig till dynamisk stretchning och konditionsaktiviteter på låg till mellanhög intensitet, som snabb gång, löpning eller hopprep.

2: Träna rätt

Även om du inte kan angripa fett på ett särskilt område finns det vissa konditionstyper som aktiverar hamstrings och lårens insida mer än andra. Hopprep, spurter, att gå i trappor och kickboxning är effektiva och bra aktiviteter. Tillbringa minst 30 minuter med att träna kondition på lagom intensitet, eller satsa allt med HIIT-träning och minska tiden till 10–15 minuter för att få en mer effektiv fettförbränning.

3: Stanna och stretcha

Efter konditionsträning är det alltid viktigt att låta kroppen varva ned istället för att stanna upp helt och hållet. Den här gradvisa nedvarvningen är nödvändig för att förhindra yrsel och svimning – fortsätta arbeta i en långsam till lagom takt i minst fem minuter efter träningspasset. Att stretcha i 5–10 minuter efter detta förlänger nedvarvningen och erbjuder även andra fördelar, som förbättrad flexibilitet och en minskad risk för att få stela och ömma muskler nästa dag.

4: Omväxling förnöjer

Det är alltid viktigt att variera din träning. Detta förhindrar dig från att nå en fysisk platå genom att låta din kropp vänja sig vid träningen och inte längre utmanas. Lägg till olika övningar i din träningsrutin, på en regelbunden basis, för att förhindra detta. Träna 30 minuter, fem dagar i veckan, i 2 veckor, och ändra det sedan till 45 minuter, tre till fyra dagar i veckan. Även de minsta förändringarna hjälper till att utmana din kropp och resulterar i att du får de bästa möjliga fördelarna av din träning.

5: Tyndlyftning

Även om punktförbränning inte fungerar med konditionsträning kan du använda riktade styrkeövningar för att bygga muskler i önskade områden. Squats, utfall och step-ups är perfekta för att träna hamstrings. Om du vill träna adductormusklerna längs dina innerlår kan du istället prova ” cable lying hip adduction”, benlyft och stående leg swings. Tillsammans med regelbunden konditionsträning som bränner fettlager kommer dessa motståndsövningar hjälpa dig få tighta, definierade lår.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

173
7 delningar, 173 poäng