CheckmarkFaktagranskad

Bästa botemedlen mot benhinneinflammation

“Benhinneinflammation” orsakas av för mycket repetitivt placerad vikt på nederdelen av benen och märks på smärta i den främre delen av underbenen och svullnad.

Om det inte behandlas kan smärtan fortsätta öka tills det nästan är ohållbart att placera vikt på benet. Detta syndrom är vanligt hos löpare och kan oftast behandlas utan att man behöver uppsöka en läkare.

Vila

Den enklaste lösningen för benhinneinflammation är att reducera den stress som benhinnorna utsätts för. Detta betyder inte att man ska sluta träna helt och hållet. Om benhinneinflammationen inte är allvarlig kan det räcka med att skära ner på träningens varaktighet eller intensitet. För en mer smärtsam benhinneinflammation bör man, istället för att strunta i all fysisk aktivitet, försöka med aktiviteter med lägre effekt, som cykling eller simning istället för löpning.

Reducera svullnad och smärta

Det finns flera sätt att reducera den svullnad och smärta som benhinneinflammation innebär. Ha is på området i 15 – 20 minuter, inte bara efter olika aktiviteter utan ytterligare fyra till åtta gånger per dag. Lägg inte isen direkt på huden, utan ha en handduk mellan huden och isförpackningen. Att höja benen kan också reducera en del av svullnaden. Antiinflammatorisk medicin och smärtstillande medicin som ibuprofen kan reducera smärta och svullnad.

Byta utrustning

Ibland kan lösningen vara så enkel som att byta skor eller lägga till fotvalvsstöd. Olika personer har olika fotsorter och nedslag, så att hitta en sko som matchar just din fot är mycket viktigt. Överväg också att lägga till extra stöd för att mildra den press som benhinnorna utsätts för. Sådana inlägg kan ofta köpas i skobutiker, men ibland kan det vara nödvändigt att köpa specialanpassade stöd.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)