Bra behandlingar för blåmärke på baksida lår (hamstring)

1 min


212
72 delningar, 212 poäng

Ett hamstringsblåmärke är en vanlig sportskada. Vanligtvis lider fotboll-, basket- och basebollspelare av dem, men också löpare och cyklister. För det mesta får en idrottare ett blåmärke på hamstringen under loppet av sitt spel på grund av överansträngning.

Is och vila

Du måste agera snabbt när du får ett hamstringsblåmärke genom att behandla skadan med is och vila. Försök inte stå på benet och ha den bekvämt. Ta ett ispack och lägg direkt under blåmärket (på lårets baksida) och försök låta den stå i 15 minuter i taget. Ge minst en 15-minuters isbehandling varje två timmar. Det är bäst om du lägger isen direkt på skadan, men om du är köldkänslig kan du linda in isen i en trasa. Vila området så mycket det går när du inte har isen på.

Tryckhylsa

En tryckhylsa som vrids om området kan ge utmärkt stöd efter isbehandlingarna. Det kommer neutralisera intramuskulära blödningar och ge stöd till den skadade delen av benet.

Stretchingövningar

Efter de första 48 timmarna kan du börja träna det skadade området. Stretchingsövningar verkar fungera bäst för att återfå funktionen i området. Interna och externa rotationer är två av dem bästa övningarna. För att göra en internbenrotation, sitt på golvet med icke-skade benet böjd bakåt och skadade benet rakt framför dig. Med händerna precis över knät vrid foten inåt och håll vridningen i tre sekunder. Återvänd till startpositionen. Upprepa 10 gånger, efter 30 sekunders vila, återta samma position och rotera foten utåt. Upprepa 10 gånger. Övningarna kommer hjälpa återställa rörelseomfånget i hamstringen.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (13 röster, snitt: 8,92 av 10)
Loading...