Billiga sätt att komma i form – 5 STEG

2 min


160
5 delningar, 160 poäng

Träningsindustrin tar in $75,7 miljarder dollar årligen, enligt forskning från 2011 vid International Health, Racquet & Sportsclub Association – och detta inkluderar inte försäljningen för redskap som, utrustning och kläder. Även då reklamen kan göra att du känner att du måste spendera en förmögenhet för att komma i form, är detta helt enkelt inte fallet. En stram budget innebär inte automatiskt ett frikort att bli en soffpotatis, särskilt då det finns så många sätt att hålla formen utan ett dyrt gymmedlemskap, dyr utrustning och högteknologiska prylar.

Guide

Steg 1

Låna tränings-DVD-skivor från ditt lokala bibliotek, eller ladda ner gratis träningsprogram från nätet. Att köpa träningsprogram via reklam eller från en träningsbutik kan bli mycket pengar i längden – och du kanske inte ens älskar träningen. Genom att låna DVD-skivor från biblioteket, får du provköra ett program, mixa upp din träning och aldrig betala ett öre.

Steg 2

Byt tjänster för konditionsträning med en vän snarare än att träna med en personlig tränare. Även då en vän kanske inte är en professionell tränare, kan ni vara motivationsfaktorer för varandra genom att utföra regelbundna vägningar, vara ansvariga inför varandra för träning och träna regelbundet tillsammans.

Steg 3

Träna med årstiderna för de billigaste priserna. Att träna utomhus är naturligtvis gratis om du springer eller går, men du kan också mixa upp det genom att köpa ett billigare simkort under sommarmånaderna, vandra när temperaturerna är bekväma eller åka skridskor under vintern. Detsamma kan sägas om din kost – att äta säsongsbetonade färska livsmedel och produkter kan minska kostnaderna för att äta bra när du tränar för att komma i form.

Steg 4

Gör din egen boot camp – träning, föreslår Health.com. Boot camps är tuffa träningspass där du använder cirkelträning för att hjälpa dig att få styrka och uthållighet. I stället för att registrera dig, gå online eller läs igenom några tidningar för att välja fem eller sex olika övningar, som knäböj, utfall, armhävningar och crunches. Kör sedan cirkelträningen – med 8 till 12 repetitioner av varje övning – två eller tre gånger. Det är gratis, effektivt och du kan använda din kroppsvikt i stället för dyra redskap.

Steg 5

Investera i träningsutrustning som kan användas till många olika övningar till ditt hemma gym. Om en utrustning endast har en funktion, kanske du inte får så mycket användning av det. Istället kan utrustning som en stabilitetsboll eller fria vikter ge dig den största valutan för pengarna och brukar inte kosta alltför mycket om man köper på rea eller från stora butikskedjor.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

160
5 delningar, 160 poäng