CheckmarkFaktagranskad

Det här vanliga beteendet hotar hela din karriär, på riktigt

En av de värsta ovanor du kan ha är att vara en perfektionist. Perfektionism förstör din karriär och hindrar dig från produktivitet. De flesta människor inser inte ens att vara en perfektionist leder till den fruktansvärda ovanan att skjuta upp saker till morgondagen – att skjuta upp de saker som du vet behöver göras nu.

Rädslan för misslyckade projekt hindrar många från att starta

Grunden för förhalning är rädslan att vi inte kommer göra något ordentligt så vi beslutar att inte starta. Om vi inte börjar så kan vi inte misslyckas. Vi vet innerst inne att vi måste slutföra ett projekt men är rädd för att det inte kommer att göras på rätt sätt vilket leder till misslyckande eller att det avslutas sent och otillfredsställande. Denna typ av tänkande lämnar inget mellanting, du är antingen perfekt eller ett fullständigt misslyckande. Människor som tänker på detta sätt om sig själva kommer att misslyckas eftersom mycket, jag upprepar mycket, få saker är perfekt i livet.

Strävan efter att vara perfekt skapar förväntningar, påtryckningar och problem, som skapar enorm stress. Denna stress är så stark att det nästan är omöjligt att vara lycklig. Ett av de mest skadliga problemen med att vara en perfektionist är känslan av att ständigt behöva imponera på andra. Så mycket att det perfektionistiska tänkandet håller dem tillbaka från att någonsin kunna bryta alla gamla vanor och att kunna skapa den förändring de önskar.

Byt tankesätt och driv projekten du älskar

Du måste ändra din nivå av tänkande. Acceptera att du och allt omkring dig är inte perfekt. Du kommer att märka att du plötsligt kommer att ha möjligheter att starta projekt utan att vara rädd. Kunna le och inte oroa sig vad andra tycker om vad du gör. Du kommer slippa tankedemoner som ”Jag kan inte göra det här eftersom jag vet att det kommer att bli dåligt. Jag kan bara inte”. Eller ”jag ska göra det imorgon, jag har gott om tid då”. Perfektionister kan säga sånt här hela tiden. Gå inte i dessa fällor. Njut av livet, le och ha kul. Låt inte de saker du måste göra i livet kontrollera dig. Ändra ditt beteende! Det hela börjar med ditt sätt att tänka.

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)