Det här vanliga beteendet hotar hela din karriär, på riktigt


Senast uppdaterad: 16 augusti 2016

En av de värsta ovanor du kan ha är att vara en perfektionist. Perfektionism förstör din karriär och hindrar dig från produktivitet. De flesta människor inser inte ens att vara en perfektionist leder till den fruktansvärda ovanan att skjuta upp saker till morgondagen – att skjuta upp de saker som du vet behöver göras nu.

Rädslan för misslyckade projekt hindrar många från att starta

Grunden för förhalning är rädslan att vi inte kommer göra något ordentligt så vi beslutar att inte starta. Om vi inte börjar så kan vi inte misslyckas. Vi vet innerst inne att vi måste slutföra ett projekt men är rädd för att det inte kommer att göras på rätt sätt vilket leder till misslyckande eller att det avslutas sent och otillfredsställande. Denna typ av tänkande lämnar inget mellanting, du är antingen perfekt eller ett fullständigt misslyckande. Människor som tänker på detta sätt om sig själva kommer att misslyckas eftersom mycket, jag upprepar mycket, få saker är perfekt i livet.

Strävan efter att vara perfekt skapar förväntningar, påtryckningar och problem, som skapar enorm stress. Denna stress är så stark att det nästan är omöjligt att vara lycklig. Ett av de mest skadliga problemen med att vara en perfektionist är känslan av att ständigt behöva imponera på andra. Så mycket att det perfektionistiska tänkandet håller dem tillbaka från att någonsin kunna bryta alla gamla vanor och att kunna skapa den förändring de önskar.

Byt tankesätt och driv projekten du älskar

Du måste ändra din nivå av tänkande. Acceptera att du och allt omkring dig är inte perfekt. Du kommer att märka att du plötsligt kommer att ha möjligheter att starta projekt utan att vara rädd. Kunna le och inte oroa sig vad andra tycker om vad du gör. Du kommer slippa tankedemoner som ”Jag kan inte göra det här eftersom jag vet att det kommer att bli dåligt. Jag kan bara inte”. Eller ”jag ska göra det imorgon, jag har gott om tid då”. Perfektionister kan säga sånt här hela tiden. Gå inte i dessa fällor. Njut av livet, le och ha kul. Låt inte de saker du måste göra i livet kontrollera dig. Ändra ditt beteende! Det hela börjar med ditt sätt att tänka.

14 thoughts on “Det här vanliga beteendet hotar hela din karriär, på riktigt

 1. Bra inlägg! Förmodligen den enskilt största fällan som kreatör.

  Grymt bra läsning i ämnet finns i Seth Godins bok ”Linchpin”, i vilken han viger ett helt kapitel åt ”The Resistance”. Mkt läsvärt.

  • Tack! Ja jag kände att det är något som behövde belysas.

   Älskar Seth Godin, men har inte läst någon bok av honom än. Ska lätt kollas upp. Tack för tipset!

 2. Intressanta fakta, jag läste det, men jag har fortfarande några frågor. Skicka ett mail så vi kan prata mer för jag kan ha en intressant idé för dig.

 3. Jag blev verkligen fast av den här artikeln. Jag tycker att det är intressant med unika perspektiv. Jag gillar att läsa material som får mig att tänka. Tack för att du skriver detta.

 4. Fantastiskt arbete. Jag gillar verkligen vad du har att säga, och mer än så, hur du presenterar det. Too cool!

 5. Hey man, .Detta var en utmärkt sida för en sånt svårt ämne att pskriva om. Jag ser fram emot att läsa många fler bra inlägg som denna. tack

 6. Jag ville säga: Uppskattar att du tillhandahåller dessa artiklar, du gör ett bra jobb med bloggen …

 7. Jag är nyfiken på att få reda på vilket cms du använder? Jag upplever några små säkerhetsproblem med min senaste blogg och jag skulle vilja hitta något mer skyddat. Har du några rekommendationer?

 8. Fantastiskt arbete. Jag gillar verkligen vad du har att säga, och mer än så, hur du presenterar det. Too cool!

Kommentarsfunktionen är avstängd