Bästa Shaolin-benträningen för stenhård Kung Fu

3 min


202
15 delningar, 202 poäng

Kung Fu är en traditionell kinesisk kampsport som använder en mängd olika sparkar, ställningar och fotarbete. Att ha benstyrka för att arbeta hårt samtidigt som du har böjda knän och medan din tyngdpunkt är låg är avgörande när du tränar form eller gör upp med en motståndare. Även om vissa versioner tenderar att ställa högre krav på benen än andra – såsom crane- och mantis-former – kräver praktiskt taget alla stilar av Kung Fu en viss mängd av benstyrka. Lyckligtvis ger de intensiva ställningarna för benen som finns i de flesta formerna av Kung Fu en riklig träning för att stärka dina lår och vader.

Häst-ställningen

Även erfarna Kung Fu-studenter har varit kända för att rysa när man nämner denna plågsamt effektiva teknik. Hästställningen använder din egen kroppsvikt för att skapa en kraftfull styrketräning för dina lår och bålmuskler. Börja med att stå med benen utspridda så att dina fötter är dubbelt så breda som dina axlar. Placera dina fötter parallellt med varandra och knyt händerna intill dina höfter. Håll ryggen rak och dra dina magmuskler inåt samtidigt som du sakta böjer knäna och sänker din kropp. Sluta när låren är parallella med marken och försök hålla en jämn rytmisk andning trots att det brinner i låren. Om du är som de flesta Kung Fu nybörjare, kommer dina ben att börja darra eller skaka efter en period av 30 till 60 sekunder. För bästa resultat rekommenderar Shaolin Wahnam Institute hemsida att du håller din ställning i en minut och gradvis lägger till mer tid för varje träningspass.

Bow-ställningen

Bow-ställningen är en annan Kung Fu träning för benen som använder din egen kroppsvikt för att bygga muskler. Börja med att stå med fötterna ihop och händerna knutna intill höfterna. Kliv framåt med höger ben och böj sakta knäna tills de är parallella med marken och din lår och vader bildar en perfekt rät vinkel. Räta ut vänster ben och justera foten så att den pekar ut till vänster i 45 – graders vinkel. Helst bör du flytta din kroppsvikt framåt så att 70 procent fördelas på höger fot och 30 procent på vänster, enligt den amerikanska kinesiska kampsportens hemsida. Liksom hästen hållningen, bör du känna att det bränner efter 30 till 60 sekunder, vid vilken punkt du kan växla ben.

Katt-ställningen

Katt-ställningen är en speciell teknik lånad från tigrar och leoparderna. Medan hästen och bow hållningar betonar stabilitet och ståndaktighet, ger katten-ställningen snabba och viga manövreringar under kamp. Börja med att stå med fötterna ihop och knäna böjda. Placera vänster fot så att den pekar ut i en 90-graders vinkel och ta ett kort steg framåt med höger fot. Böj knäna och flytta sakta din kroppsvikt så att 90 till 95 procent vilar på ditt bakre ben. Lyft hälen på höger fot så att bara tårna vilar på marken, som kampsportare Paul Eng rekommenderar i sin bok “Kungfu Basics.” Håll hållning i 30 till 60 sekunder innan du byter ben.

Säkerhetsövervägande

Även om dessa ställningar ger en utmärkt träning för benen, kan de också placera en avsevärd belastning på dina knän och fotleder. Rådgör med din personliga läkare innan du utför några av dessa Kung Fu övningar för att se till att dina leder är starka nog. Det är också en bra idé att stretcha lårmusklerna eller vaderna för att försäkra dig om att dina ben är flexibla. Liksom de flesta kampsporter blandar Kung Fu intensiva aeroba övningar med styrketräning teknik för att ge en träning för hela kroppen. Om du har några frågor om den rätta formen för hållningarna, be din sifu eller kvalificerade Kung Fu instruktör om rådgivning.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (15 röster, snitt: 7,07 av 10)
Loading...