Bästa träningen för snabb viktnedgång – Topp 3

2 min


171
6 delningar, 171 poäng

För snabb viktnedgång är den bästa träningen den som bränner flest kalorier. Ju snabbare du bränner kalorier, och ju mer du bränner, desto snabbare kan du gå ner i vikt. De bästa övningarna är aerobiska övningar som sker i hög intensitet.

Cykling

Enligt kaloriräknaren på webbplatsen Fitness Partner är den aktivitet med mest kaloriförbränning att cykla över 32 km/h (racingtakt). Denna aktivitet kommer bränna 0,16 kalorier per halvt kilo du väger, för varje minut du kan fortsätta cykla i denna höga intensitet (detta inkluderar inte att cykla nerför en backe). Om en person till exempel väger 68 kilo och cyklar i denna hastighet i över en timme kommer cyklisten att bränna 1 440 kalorier, eller 0,41 av ett halvt kilo.

Löpning

En annan aktivitet som bränner många kalorier är att springa i en hastighet över 16 km/h. Både att springa och cykla på de nivåer som bränner det maximala antalet kalorier kräver en hög uthållighet och prestanda.

Springa i trappor

En annan sak som bränner många kalorier är att springa uppför trappor. Detta bränner 0,15 kalorier per halvt kilo per minut. Du bränner mycket mindre om du springer nerför trappor, så du bör enbart räkna med tiden som du springer uppåt. En person som väger 68 kilo och springer uppåt i en timme kommer bränna 1 350 kalorier.

Kalorier

En kalori är mängden värme som behövs för att höja temperaturen på en liter vatten med en grad. De flesta tänker bara på kalorier som den energi som finns i mat och dryck. Kalorier ger kroppen den energi som behövs för att fungera, men om du konsumerar mer än du behöver för att fungera kommer överflödet att lagras som fett. Om du bränner 3 500 kalorier mer än mängden kalorier du behöver kommer du att förlora ett halvt kilo fett.

Behåll kroppsvikten

För att få en uppfattning om hur många kalorier kroppen behöver för att behålla din nuvarande kroppsvikt är tumregeln, enligt boken Mass, att en person behöver äta mellan 15 – 17 kalorier per halvt kilo för att behålla din nuvarande kroppsvikt. En person på 68 kilo behöver alltså äta mellan 2 250 – 2 550 kalorier per dag för att fortsätta väga 68 kilo. Om denna person konsumerar 2 250 kalorier per dag men också bränner 500 kalorier per dag genom att träna kommer personen att gå ner ett halvt kilo per vecka (500 extra kalorier x 7 dagar).

Källor

Vanliga söktermer:
  • bästa träningen för snabb viktnedgång
  • snabb viktnedgång language:SV
  • viktnedgång language:SV


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    171
    6 delningar, 171 poäng