Bästa mellanmålen innan intensiv träning (Gymnastik mm)

2 min


209
13 delningar, 209 poäng

Om du vill få ut mesta möjliga av din träning behöver du fylla på med bränsle innan du tränar. Gymnastik är till exemepel en sport som involverar korta spurtar högintensiv aktivitet, som får bränsle från kolhydrater. Den bästa maten att äta innan du tränar är mat som innehåller många kolhydrater. För att upprätthålla energinivåer och förbättra din generella prestanda bör du äta detta mellanmål en timme innan träningspasset.

Sportbars

Om du vill ha ett mellanmål som ger dig den energi du behöver för träningen fins det inget som är smidigare än en sportbar. Den är förpaketerad och portabel, och är specifikt framtagen för att ge dig bränsle inför träningspasset. Se till att du väljer en bar som innehåller 20 – 55 gram kolhydrater, och undvik bars med högt fettinnehåll. Att äta mat med högt fettinnehåll saktar ner matsmältningen, vilket kan få dig att känna dig trög under träningspasset.

Frukt

Frukt är ett annat bra alternativ att äta innan träningen. Frukt innehåller inget annat än kolhydrater. Precis som sportbars är de smidigt förpaketerade, på ett helt naturligt sätt. Det rekommenderas att du får 1 gram kolhydrater för varje kilo kroppsvikt, cirka en timme innan ditt träningspass. Om du väger 52 kilo behöver du alltså 52 gram kolhydrater. En stor banan och en halv mugg blåbär innehåller 55 gram kolhydrater.  Lägg till lite ost med lågt fettinnehåll för att runda av ditt mellanmål.

Stärkelse

Stärkelse, som fullkornsbröd, kex, flingor och pasta, tillhandahåller också kolhydrater och utgör bra alternativ innan träningen. Fullkornsbröd och fullkornsflingor innehåller mycket tiamin. Tiamin är ett B-vitamin som hjälper till att bryta ner kolhydrater och protein till energi för att förbättra din prestanda. Hälsosamma alternativ med kolhydrater inkluderar en fullkornsbagel med lite jordnötssmör, som innehåller cirka 50 gram kolhydrater, eller sex kex med ost med lågt fettinnehåll, som innehåller cirka 25 gram kolhydrater.

Mejeriprodukter

Mejeriprodukter, särskilt yoghurt och mjölk, är också en bra källa till kolhydrater. De innehåller protein, kalcium, och vitamin D. Idrottare, särskilt gymnaster, behöver se till att de får tillräckligt med D-vitamin i sin kost för att ha hälsosamma ben. Testa en skål yoghurt med ¼ skål müsli som innehåller 35 gram kolhydrater, eller en skål flingor med en halv skål mjölk med lågt fettinnehåll, som innehåller 36 gram kolhydrater, som mellanmål innan träningen.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (15 röster, snitt: 7,07 av 10)
Loading...