Bästa kosttillskotten för löpning [Test] [Tips]

2 min


171
6 delningar, 171 poäng

Löpning kan vara mycket ansträngande. Att säkerställa att du har tillräckligt med vitaminer och näringsämnen kan hjälpa dig behålla hälsan och öka din uthållighet och prestanda.

Medan en hälsosam, balanserad kost kan ge dig de flesta vitaminer du behöver kan tillskott vara bra för att få näringsämnen som är svårare att hitta i naturlig mat. Tillskott är extra bra för löpare.

Vasodilator

En vasodilator förbättrar blodflödet genom kroppen genom att vidga blodkärlen. Detta hjälper löpare genom att låta syre och näringsämnen färdas snabbare genom kroppen och till cellerna, där de behövs.

Glutamin

Glutamin hittas oftast i musklerna, plasma och skelettets muskler. Aminosyran reduceras av intensiv träning, inklusive löpning. Tillskott med glutamin kan ersätta aminosyror i systemet, främja immunsystemet, och korta ner den tid du behöver för återhämtning mellan olika träningspass.

Antioxidanter

När du springer eller utför annan ansträngande aktivitet producerar kroppen fria radikaler som orsakar cellulära skador. Antioxidanter förhindrar och håller borta fria radikaler. Fördelaktiga antioxidanter kan inkludera selen, karotenoider, och vitamin C och E. Det finns många antioxidanter i multivitamin.

Multivitamin

Även om multivitamin säljs till allmänheten är de mycket bra för idrottare, då de använder alla vitaminer och mineraler som kan saknas i din dagliga kost. Vitamin E är till exempel svårt att få tag i genom den vanliga kosten, men är bra då det hjälper löpare att återhämta sig från den stress som långa löpturer innebär.

Fettsyror

Fettsyror är viktiga för löpare eftersom de förser lederna med smörjning och skydd. Detta låter lederna röra sig lättare och reducerar risker för inflammationer. Brist på fettsyror kan leda till stelhet och skador.

Stöd för lederna

Löpning är extra svårt för lederna och ligamenten. Tillskott med stöd kan stärka lederna och förhindra skador som orsakas av löpning.

Omega 3

Även om Omega 3 är känt för sin positiva effekt på hjärtats hälsa är det också bra på grund av dess naturliga antiinflammatoriska egenskaper. Även om det inte lindrar smärta lika snabbt som smärtstillande medel kan de lindra smärta i lederna och symtom på artrit.

Koffein

Den stimulerande effekt som koffein har kan ofta hjälpa dig träna hårdare och längre. Koffein ökar den kraft du kan använda genom att frigöra kalcium som lagras i musklerna.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

171
6 delningar, 171 poäng