CheckmarkFaktagranskad

Topp 3 bästa Kettlebellövningarna för att bränna kalorier

Kettlebells är ett mycket effektivt sätt att bränna kalorier. När man vill gå ner i vikt och komma i form, är det antalet kalorier du bränner under ett träningspass som verkligen betyder något, så ju mer du bränner, desto större kaloriunderskott skapar du och desto snabbare bränner du fett. Kettlebellträning kan bränna cirka 20 kalorier per minut, konstaterar John Porcari vid University of Wisconsin efter att ha genomfört en studie för det amerikanska rådet om motion, vilket gör dem till effektiva kaloriförbrännare i allmänhet. Ingen enskild motion är bättre än någon annan, men den mest effektiva tränar flera muskler, eftersom det bränner fler kalorier.

kettlebellswing övningar

1: Svingen

Inte bara är att svinga det första du bör lära dig, eftersom det hjälper dig att finslipa din teknik i varje kettlebellövning, den är också ett bra kaloriförbrännare. Svingar tränar alla muskler på baksidan av kroppen- glutes, hamstrings, nedre delen av ryggen och core. De tränar också mellersta och övre delen av ryggen. Svingar kan utföras genom att hålla kettlebellen i båda händerna, men för en ökad utmaning, använd bara en hand eller växla händerna på toppen av varje gung.

2: Stöt

Stöt tränar praktiskt taget varje större muskelgrupp i kroppen, Den innehåller två separata rörelser – draget, vilket innebär att lyfta kettlebellen från golvet till axeln vilket tränar samma muskler som att svinga. Det andra steget är att pressa kettlebellen över huvudet genom att böja på knäna och trycka upp kraftigt och samtidigt räta på knäna igen. Denna andra del tränar dina quadriceps, core, axlar, traps och triceps.

3: Ryck

Ryck har samma start- och slutposition som stöt, bara att du i stället för att genomföra lyftet i två moment, gör du det som ett. Detta tränar din övre rygg och axlar lite mer men fortfarande tränas samma muskler. Bemästra svingen innan du försöker dig på ryck råder kettlebelltränaren Neghar Fonooni. Ta ett något löst grepp om kettlebellen, böj armbågarna lätt när du lyfter och slå igenom på toppen för att undvika att kettlebellen kraschar in din underarm.

Överväganden

Dessa tre övningar bränner en stor mängd kalorier jämfört med övningar som tränar en enda muskel såsom bicepscurls eller vadpressar. Inkludera andra kettlebellövningar i din rutin för bästa kaloriförbränning också – pressar över huvudet, gobletknäböj och turkiska get-ups är alla bra val. När du tränar för kaloriförbrukning och fettförbränning, är din kost lika viktig som din träning. Lita inte bara träning för att skapa ett kaloriunderskott – skär ner dina portionsstorlekar och ät färre kalorier samt mer näringsrika livsmedel.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)