Hur man bäst bär prylar & utrustning när man springer

2 min


177
7 delningar, 177 poäng

Fastän den enda utrustningen du egentligen behöver när du springer är ett par passande löpskor finns det vissa personliga föremål som du kanske vill ha med dig när du är ute och springer. Husnycklar, pengar, mellanmål, mobilen och vatten, till exempel, kan hjälpa hålla dig trygg, energisk och hydrerad under träningen. Nya teknologier och accessoarer har gjort det lättare att säkert bära utrustning med dig på träningen utan att hindra dina rörelser.

Dolda fickor

Teknologi har länge används för att utveckla löpskor, och nu börjar tillverkare designa kläder med samma tankesätt. Att få mer av springupplevelsen betyder att man måste vara uppmärksam på funktion, form och design. Anmärkningsvärda är dolda fickorna som sys in i löpningskläder, som i byxmidjan, centerpanelen på tröjor och behån och nere på ryggen. Fickorna ger plats åt små föremål som nycklar, pengar eller en mobil.

Väster och bälten

Att hålla dig hydrerad under en träning hjälper dig vara stark och uthållig. Om du inte vill bära en vattenflaska i handen kanske du vill prova en hydreringsväst eller bälte, vilka ofta används under längre lopp, maraton, äventyrslopp och ultra-löpnings event. En hydreringsväst spänns fast på ryggen som en ryggsäck och håller vätskan på ryggen. En tub går från vätskan till nära ditt ansikte så du kan enkelt dricka från den när det behövs. Hyderingsbälten, vilka spänns fast runt midjan, är designade att hålla en till fyra flaskor. Båda sorters hydreringssystem har olika fack med blixtlås som du kan lägga dina värdesaker i under träningen.

Påhittiga vattenflaskor

Påhittiga vattenflaskor är designade att hålla vatten och dina saker. Stålflaskorna – vilka brukar hålla 0,5 till 0,8 L vätska – har ett till fack under flaskan som kan vridas på och av. Bottenfacket är stort nog att hålla dina saker, som nycklar, energi gel, ID-kort och pengar. Vattenflaskeaccessoarer som spännen och bälten låter dig springa utan att ha flaskan i handen. Istället sitter flaskan i en behållare eller på ett bälte som går runt midjan eller överkroppen för att hålla den på plats.
Facket passar mindre föremål men är för litet för att hålla de flesta moderna smartphones.

Kroppsplånböcker

Plånböcker som fastspänns till olika kroppsdelar som handleder, överarmen, midjan eller skorna kan hålla dina saker så dina händer blir tomma. Det finns många varianter på kroppsplånböcker gjorda för idrotten och de flesta fästs mot kroppen med kardborreband och har en eller två fickor till dina värdesaker. Typiska handleds-, arm- eller skärpplånböcker är stora nog att hålla personliga föremål och mobilen. Löpskoplånböcker brukar bara ha plats till nycklar och pengar.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

177
7 delningar, 177 poäng