Avancerade övningar för att förbättra simtekniken drastiskt

2 min


184
9 delningar, 184 poäng

Om du inte längre är en nybörjare, och du har lärt dig de grundläggande simtagen, kanske du anser att du är en simmare på mellannivå. Det finns ingen anledning att sluta där. För att bli en bra tävlingssimmare, eller bara för att förbättra dina färdigheter, kan du förbättra och uppgradera din teknik genom att ta fler lektioner eller göra andra övningar. Bra simtekniker kommer hjälpa dig utveckla färdigheter som du kan använda hela livet, och de kan dessutom hjälpa dig om du ska tävla i olika simtävlingar.

simning crawl

Freestyle återhämtningsövning

Som en nybörjare fokuserar du förmodligen på själva dragfasen av simtaget. Men återhämtningsfasen – när dina armar rör sig framåt – är också viktig att öva på eftersom den förbereder dig för dragfasen. Öva på återhämtningstekniken genom att göra en övning med fingertopparna. Ta ett vanligt simtag, men håll fingertopparna i vattnet medan armbågarna förs genom luften under återhämtningsfasen. Använd vattnet som en guide för att fokusera på at hålla armbågarna högt under återhämtningsfasen medan du för kroppen till den andra sidan – till exempel till vänster, medan den högra armen förs framåt.

Sparkövningar för bröstsim

I ett vanligt bröstsim sparkar du medan du sträcker armarna framför kroppen. Sedan glider du en kort stund innan du drar dig framåt. Gör en övning med två sparkar och ett drag genom att sparka, glida och sedan sparka igen innan du drar dig framåt. Denna övning utvecklar dina sparkar medan du lär dig hantera kroppen så smidigt som möjligt när du glider. Fokusera på att ha låren i linje med magen så fort som möjligt när de rör sig framåt. Genomför övningen med simfötter så att du kan känna när och hur fötterna borde fånga vattnet under sparkarna.

Ryggsim/freestyleövningar

Som en mellanduktig simmare finns det en chans att din freestyle är bättre än ditt ryggsim. Men du kan använda freestyleteknikerna för att förbättra ryggsimstekniken. Påbörja övningen med tre freestyletag. När du är mitt i det tredje simtaget, rulla över på rygg och ta sedan fyra simtag på rygg. Rulla över på magen efter det fjärde taget, men håll huvudet uppe så länge som möjligt innan du upprepar mönstret med tre freestyletag. Försök bibehålla en konsekvent rytm medan du fortsätter att växla mellan positionerna.

Fjärilssparkar som jobbar med magmusklerna

Simning är en bra övning i sig, men för starkare magmuskler och en utvecklad fjärilsspark kan du göra övningen delfinspark, med huvudet uppåt. Övningen innebär helt enkelt en fjärilsspark, fast upp och ner. Simma hela längden på rygg, med armarna vid sidorna, medan du gör samma slags delfinspark som du utför när du simmar fjärilssim. Bär simfötter och simma med huvudet ovanför vattnet för att se fötterna plaska mot vattenytan.

Källor

Vanliga söktermer:
  • köpa triathloncykel
  • Fjärilsspark


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    184
    9 delningar, 184 poäng