Vad är bra att äta efter crosstrainer-träning?

2 min


171
6 delningar, 171 poäng

Om du kämpat och trampat igenom en elliptisk träning, kanske du känner att du förtjänat ett mellanmål. Men om du inte tränat mer än 90 minuter på hög intensitet, kan du förmodligen vänta till nästa måltid för att äta. Om du däremot gjorde en elliptisk maraton session, konsumera ett hälsosamt mellanmål inom 30 minuter efter att du klivit av maskinen.

Uppdelning av näringsämnen

Ditt mellanmål efter träningen bör innehålla kolhydrater för att fylla på ditt glykogen eller energi, förråd och protein för att hjälpa till med musklernas återhämtning och reparation. Det amerikanska Dietistförbundet rekommenderar att du tar in 0,45 till 0,68 gram kolhydrater 0,45kg kroppsvikt. För en 68 kg:s människa, till exempel, motsvarar detta mellan 67 och 102 gram kolhydrater. Du behöver 10 till 20 gram protein också.

Val

En smörgås med 100 procent fullkornsbröd och tonfisk, kalkon eller hummus kan tillfredsställa dina behov efter träningen. Blanda grekisk yoghurt med granola med låg sockerhalt eller bär. Brunt ris med lite kycklingbröst och några broccolibuketter blir också en hälsosam minimåltid efter en lång session på den elliptiska maskinen.

Att ta med sig

En liten grillad bit lax med bakad potatis uppfyller dina bränslebehov efter träningen, men det är förmodligen inte det bästa valet att packa i träningsväskan. Du kan ha en skopa vassle eller sojaprotein upplöst i en shaker med vatten eller mjölk och en banan. Lägg ner en halv till en dl soyanötter och 100 procentig juice i väskan eller packa en servering av mandelsmör med en banan. En energibar skulle kunna fungera, men se till att den har minst 10 gram protein och att socker inte är den första ingrediensen. Chokladmjölk har också det exakta förhållandet mellan kolhydrater och protein som förbättrar återhämtningen.

Att tänka på

Svettningar, hög hjärtfrekvens och lätt andfåddhet ger indikationer på att du arbetat hårt nog för att äta en måltid efter träningen. Även om du arbetat på en blygsam intensitet under en kort period, kan du behöva ett mellanmål om din nästa måltid är mer än tre timmar bort. Detta mellanmål räknas mot ditt dagliga kaloriintag och bör fortfarande innehålla en sund kombination av kolhydrater och protein.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

171
6 delningar, 171 poäng