Vad ska man äta innan crosstrainer-träning?

3 min


196
14 delningar, 196 poäng

Vad du äter innan elliptisk träning beror på när, hur hårt och hur länge du planerar att träna. Om du går på maskinen för en lågintensiv träning som är 30 minuter lång, kanske du inte behöver något, särskilt om din sista måltid bara var några timmar innan. Ett kraftfull intensivt pass som varar i 90 minuter eller längre kräver dock oftast någon bränslepåfyllning innan träningen.

Näring

Kolhydrater är den främsta källan till energi för kroppen under ett tufft pass på den elliptiska maskinen. Hälsosamma källor av kolhydrater inkluderar färsk frukt, yoghurt, fullkornsbröd och havre. Håll dig borta från kolhydrater med högt innehåll av fibrer, såsom plommon eller kli. Fibern kan orsaka gas, uppblåsthet och oplanerade avbrott i din elliptiska träning. Undvik mellanmål med mycket fett eller protein, som är näringsämnen som bryts ner långsammare än kolhydrater. Sådana livsmedel som äts för tätt inpå träningspasset kan orsaka matsmältningsproblem, inklusive kramper och diarré.

Timing

Om du är morgonpigg och kör ett maratonlopp på den elliptiska tränaren innan frukost, kommer ett litet mellanmål att ge dig den energi du behöver och hjälpa dig att få en bra träning. Utan ett mellanmål innan träningen, kan din kropp få slut på glykogen, eller lagrad energi, och börja bränna värdefull muskelmassa som energi. Om du äter något bara en timme till 30 minuter innan träning, håll dig till mat som innehåller omkring 50 till 75 gram kolhydrater, såsom 2,3 dl juice med en banan, en sportdryck, 226 gram vaniljyoghurt med lite frukt eller en fullkornsbagel med lite jordnötssmör.

Om du äter två till tre timmar innan träning på den elliptiska maskinen, kan du äta lite mer. Till exempel, om du äter frukost klockan 7 och tränar på elliptiska maskinen kl. 9 eller 10:00 , ta en frukostburrito med ägg och potatis. Om du planerar att träna kl. 14:30 , ta en kalkonsmörgås med lite melon till lunch. Om din elliptiska träning är om tre eller flera timmar, kan du äta en fullgod måltid, såsom en macka med tonfisksallad och pretzels, fruktsallad och mjölk. Om du inte ska sikta på en megaträning som varar mycket längre än 60 minuter, kommer denna typ av måltid förmodligen räcka.

Kvantitet

Du vill inte äta för mycket precis innan träningen. För mycket mat kan få dig att känna dig seg och orsaka illamående. Mängden av mat som människor kan tolerera innan träning skiljer sig, så du måste experimentera för att se vad som fungerar bäst för dig. Om du inte försöker gå upp i vikt, vill du hålla dina kalorier under kontroll. Om ditt mellanmål innehåller fler kalorier än du förbränner under träningen kan du gå upp i vikt – särskilt om du inte ändrar dina matvanor under resten av dagen.

Att tänka på

Om du regelbundet tränar i 45 till 60 minuter utan att äta ett mellanmål i förväg, känn dig inte tvingad att äta innan träningen om du får några negativa effekter utav det. Men drick tillräckligt med vatten innan, under och efter träningen. Om du ska trampa på den elliptiska maskinen med en kraftfull intensitet under längre tid än en timme eller om du kommer att träna i ett väldigt varmt rum, kan du behöva en sportdryck som ger elektrolytersättning före eller under din träning.

För det mesta kräver inte elliptisk träning att du äter mat före träningen som är utformat för uthållighetsidrottare. Spara energisnacks för när du gör en två timmars körning. Att äta dessa livsmedel eller andra sötsaker som godis, innan en elliptisk session kan orsaka en sockertopp och du kan eventuellt krascha i mitten av din träning.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (15 röster, snitt: 7,13 av 10)
Loading...