App-guide: Hur man springer med en iPhone [Tips]

2 min


169
6 delningar, 169 poäng

Din iPhone låter dig hålla kontakten med vänner och familj, håller koll på dina möten, berättar om vädret, och håller dig distraherad på långa resor med de tusentals spel som finns. För den sporttokiga kan en iPhone också vara en bra träningskompis.

Att springa med din iPhone kan innebär mycket mer än att bara lyssna på musik medan du springer på asfalt eller i spåret, och att förbereda din iPhone för att bli ett löpningsverktyg är enkelt och snabbt.

Guide

Steg 1

Köp ett armfodral eller liknande som kan hålla din iPhone när du springer. Både hårda och mjuka fodral finns tillgängliga från flera tillverkare, som Nike och In Case, både online och i butiker. Dessa fodral skyddar inte bara din telefon när du springer, de håller den också ur vägen – du behöver alltså inte oroa dig för att den ska studsa runt i fickan eller bli svettig i din hand.

Steg 2

Ladda upp din iPhone med all din favoritmusik. Det finns inget lika bra som det rytmiska dunkandet av 130 slag per minut för att klara av din löparrunda. Anslut din iPhone till iTunes och ladda ner bra spår. Välj sedan funktionen iPod på din telefon, sätt i hörlurarna, och använd telefonen på samma sätt som du skulle använda en iPod.

Steg 3

Ladda ner en löpningsapp från iTunes eller genom din telefons appbutik. Vissa funktioner att hålla utkik efter är en distanslogg, löpningsschema, ruttplanerare, och en mätare av hur många kalorier du bränt. Apparna Log My Run Pro och iRun Original erbjuder bra värde för pengarna, men det finns också gratis appar som gör ett bra jobb, till exempel Running Log, Personal Running Trainer och appen Log Your Run på Facebook. Rock My Run är en gratis app som låter dig välja hur många slag per minut en låt bör ha, och streamar musik från arkivet som passar din takt. PaceDJ har samma förmågor, men hämtar musik från ditt eget arkiv. Även Spotify har numera denna typ av funktionalitet.

Källor

Vanliga söktermer:
  • löpningsapp


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    169
    6 delningar, 169 poäng