Bästa aerobiska träningen på gym & hälsocenter

2 min


171
6 delningar, 171 poäng

Personer besöker ofta hälsocenter och gym i syfte att bygga muskler, bränna fett, eller båda två. Om din primära anledning att hålla dig aktiv är att bränna fett med hjälp av övningar som snabbt bränner kalorier är aerobisk träning perfekt. Oavsett om du går till ett litet kvartersgym eller till en stor gymkedja finns det förmodligen flera sätt som du kan få aerobisk träning på.

Sittande träningsmaskiner

Många hälsoklubbar har ett stort utbud maskiner som snabbt bränner kalorier, som du kan använda för aerobisk träning. Många av dessa maskiner är framtagna för att användas sittande. Dessa maskiner är bland annat stationära cyklar och roddmaskinen. Enligt Harvard Medical School kan en person som väger 70 kilo bränna 391 kalorier under 30 minuters intensiv cykling på en stationär cykel och 316 kalorier under 30 minuters intensiv träning på roddmaskinen.

Stående träningsmaskiner

Om du föredrar att stå upp när du tränar har de flesta gym ett antal maskiner för aerobisk träning som du kan överväga att använda. Dessa maskiner inkluderar löpbandet, crosstrainern, och trappmaskinen. Harvard Medical School noterar att en person som väger 70 kilo bränner 298 kalorier under 30 minuters jogging i en hastighet om 8 km/h, 335 kalorier under 30 minuter på crosstrainern, och 223 kalorier under 30 minuter på trappmaskinen.

Aerobicsklasser

Den som gillar att träna i en engagerande, interaktiv miljö kan gå på något av alla de aerobicspass som är vanliga på hälsoklubbar och gym. Dessa pass varierar stort när det gäller stil och effekt. En person som väger 70 kilo bränner 205 kalorier under 30 minuters stepaerobics med låg intensitet, och 372 kalorier under 30 minuter med hög intensitet. Denna form av aerobics involverar att du går upp på en plattform under träningen. Dansklasser, som är vanliga på många gym, erbjuder också en aerobisk träningsform: en person som väger 70 kilo bränner 223 kalorier under 30 minuters snabb dans.

Annan aerobisk träning

Du kan använda din egen fantasi för att ta fram en egen aerobisk träningsrutin på gymmet. En enkel övning som att jogga på stället eller hoppa korshopp är aerobisk till naturen, precis som att hoppa hopprep. Om ditt gym har särskilda rum för sport kan du spela fotboll eller basket för att få ett aerobiskt träningspass. En person som väger 70 kilo bränner 372 kalorier genom att hoppa hopprep i 30 minuter, 260 kalorier under 30 minuters fotboll, och 298 kalorier under 30 minuters basket.


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

171
6 delningar, 171 poäng