10 steg till superproduktivitet [Video]

3 min


160
5 delningar, 160 poäng

Hittade en fantastisk video (se längst ner). En 21-minuters guldgruva i produktivitet. Den handlar om Tom Sachs verkstad och hur de jobbar med effektivitet och produktivitet. De har satt ihop en manual (eller kanske snarare bibel?) med namnet Working To Code.
The Code består av 10 punkter som berättar hur allt ska skötas för att fungera optimalt.

Det här är en mycket fascinerade samling regler. Jag ska utan tvekan försöka applicera delar av The Code i min vardag. I sin helhet är dock The Code alldeles för extrem för min smak ;)

produktiv, effektiv, jobb, video

The Code – 10 regler för produktivitet

1. ”Work to code”

Följ reglerna och hoppa över flummet
Inspirerade av militärisk disciplin vi man få bort spontana utsvävningar och påhitt. ”The Code” är ett fulländat system som måste följas till punkt och prickar för optimal produktivitet.

2. ”Sacred Space”

Arbetsplatsen är en helig plats
Studion är en helig plats och respekt för denna plats är fundamental. Allt måste hållas rent och organiserat. Inga dörrsmällar eller annat oaktsamt beteende accepteras. Att mingla runt och störa kollegor som jobbar är inte heller ok. Mobiler ska vara på ljudlöst. Arbetsplatsen är helig och ska behandlas som en kyrka.

3. ”Be on time”

Kom i tid och var förberedd
Kom i tid och leverera ett 100-procentigt engagemang. Dina uppgifter kräver din fulla uppmärksamhet. Det är varje anställds ansvar att hålla sin psykiska så väl som fysiska hälsa i trim. Sömn, kost, vätskebalans, träning.

4. ”Be Thorough”

Var noggrann
Noggrannheten gäller genom hela processen vid utförandet av uppgiften, kontrolltestande, sortering av verktygen, städning av arbetsytan, samt dokumentation och rapportering. Allt ska utföras enligt studions dokumenterade standarder, aka The Code. Använd en to-do-lista.

5. ”I understand”

Rak kommunikation
Den ena parten måste se till att informationen som skickas når fram. ”I understand” betyder att avsändaren och mottagaren är på samma sida. Rak kommunikation förhindrar missförstånd.

6. ”Sent does not mean received”

Skickat betyder inte fått
Ta alltid emot och ge alltid bekräftelser. Bekräftelser är ett beviset på dina handlingar. Skicka ett mejl och fråga om paketet kom fram. Skicka ett sms och kolla om han/hon såg post-it-lappen på skrivbordet etc. Bekräftelsen är ditt kvitto.

7. ”Keep a list”

Använd listor till allt
Kör alltid utefter en lista med prioriterade punkter. Ha med listan överallt. Håll koll på varje detalj i varje projekt du arbetar med. Din lista är din framtid och ditt förflutna.

8. ”Always Be Knolling”

Håll alltid ordning
Ordningen i studion är A och O. Skrivbord och bänkar får aldrig lämnas stökiga och ostukturerade.
Hur man håller ordning?

  1. Granska ytan och samla ihop sånt som inte används
  2. Plocka bort allt som inte används
  3. Gruppera alla objekt som hör ihop på något sätt
  4. Strukturera upp sakerna i räta linjer för optimal överblick

9. ”Sacrifice to Leatherface”

Slarv bestraffas med en slant till festkassan
En liten uppoffring i form av småpengar måste göras till studions spargris vid vissa typer av misstag och brist på ansvarstagande. Detta ska trigga uppmärksamheten på detaljer. Olika misstag har olika prisklasser. Glömma låsa dörren, glömma slänga ljuset eller att inte ha penna och papper på sig när det behövs – lägg en slant till firmans festkassa.

10. ”Persistens”

Envisheten vinner alltid
”Press on. Nothing in the world can take the place of persistence. Talent will not; nothing is more common than unsuccessful men with talent. Genius will not; unrewarded genius is almost a proverb. Education will not; the world is full of educated derelicts. Persistence and determination alone are omnipotent.” – Ray Kroc, grundare av McDonald’s


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

160
5 delningar, 160 poäng