7 Bästa Vätskeryggsäckarna

326
34 delningar, 326 poäng

Det finns många aspekter kring att hålla sig hälsosam. I den absoluta toppen av denna hierarki finns vatten. Om du inte får till något annat rätt (vad gäller vad du stoppar i din kropp) så måste du i alla fall få vattenmängden rätt. Majoriteten av människor dricker inte tillräckligt med vatten per dag. Detta är ett problem i sig, men hamnar det inom ramen för en intensiv aktivitet som löpning, cykling eller klättring kan det vara rent ut sagt farligt. Det är därför klokt att investera i en löparryggsäck eller vätskeryggsäck för cykling. Här hittar du de bästa!

Mest populära vätskeryggsäckarna


Raptor 10, Osprey

Frakt: Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp: Vätskeryggsäckar


Kompressor, Marmot

Frakt: Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp: Vätskeryggsäckar


Verve 9, Osprey

Frakt: Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp: Vätskeryggsäckar


Viper 9, Osprey

Frakt: Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp: Vätskeryggsäckar


Rondane 6L, Bergans

Frakt: Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp: Vätskeryggsäckar


Rondane 12L, Bergans

Frakt: Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp: Vätskeryggsäckar


Session 12l, Dakine

Frakt: Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp: Vätskeryggsäckar

Bästa vätskeryggsäckarna

För att sammanställa en effektiv lista över de bästa vätskeryggsäckarna så måste man väga in ​​flera parametrar. Eftersom de bästa vätskeryggsäckarna baseras på betyg och recensioner från användare på Amazon, så är det svårt att säga exakt hur de testat produkterna och hur noga de testat. Men vi kan i alla fall ge några insikter om de parametrar vi själva går efter när vi har testat den här typen av utrustning.

Temperatur – hur vattnet hålls kallt

Vätskeryggsäckar är en bra lösning när det gäller bärbart vatten, men en stor del av konceptet försvinner om produkten inte behåller vattnet vid en anständig temperatur – det är av yttersta vikt för löpare, cyklister, skidåkare och klättrare att ha tillgång till uppfriskande vatten istället för att pissljummet. För att hålla vätskan i sin ursprungliga temperatur måste vätskeryggsäcken ha speciella material som bidrar till ”kylning” av vätskan.

Andningsförmåga – undvik att bli svettig på ryggen

För vissa vätskeryggsäckar och löparryggsäckar blir andningsförmågan ett problem, särskilt under varma, soliga dagar.
För att utse en eden bästa ryggsäcken vill man ha den med de bästa andningsbara materialen och konstruktion i allmänhet. Medan materialen som används för vätskeryggsäcken har en stor inverkan på produktens andningsförmåga så finns det andra faktorer att tänka på, till exempel designen.
Efter att ha testat genom flera olika mönster som täcker hela användarens rygg insåg vi att en större ryggsäck ger mer utrymme, men minskar andningsförmågan och ökar värmeackumuleringen under ryggsäcken. Här blir det en fråga om personlig åsikt om man väljer mer utrymme på bekostnad av andningsförmågan, eller tvärtom.

För materialen föredrar vi främst andningsbara strukturer av mesh. De som är tillräckligt lätta för att tillåta frisk luft, men ändå tuffa nog för att stoppa eventuella “externa vätskor” (som regn och svett) från att läcka in i vätskeryggsäcken. Dessutom vill man som användare ta särskild hänsyn till de produkter som är resistenta mot värme. Med motstånd mot värme menar vi materialets förmåga att undvika att absorbera eller ackumulera värme.

Kapacitet – hur stor ska en vätskeryggsäck vara?

Huvudsyftet med vattenryggsäckarna är att bära en vattenblåsan som lätt kan nås när som helst. Det är vad allt handlar om trots allt; mer vatten, mer effektivt.
När man letar efter den bästa löparryggsäcken har de produkter som innehåller en större vätskeblåsa eller vattenpåse en fördel, till exempel 2,5 L eller 3L. Men man bör fortfarande ta hänsyn till alla andra parametrar; En stor löparryggsäck är värdelös om produkten inte når grundläggande krav på resten av funktionerna.
Kapaciteten hos vätskeryggsäckarna bestäms inte alltid av vattenpåsens storlek, eftersom dessa produkter oftast har flera andra fickor och utrymmen som kan vara mycket praktiska. Håll detta i åtanke när du utvärderar de bästa vätskeryggsäckarna. Den övergripande kapaciteten hos dessa vätskeryggsäckar är en viktig faktor att tänka på när du letar, eftersom det tillåter dig att ta med flera andra saker i separerade fickor.

Komfort – sköna vätskeryggsäckar som inte skaver

När det gäller vätskeryggsäckar för skidåkning, löparryggsäckar, eller vätskeryggsäckar för cykling kan ditt träningspass eller lopp bli ganska irriterande om komforten inte är bra. För att ge överlägsen komfort vill du ha andningsbara, icke-irriterande och lätta material, liksom en bra design. Begreppet vätskeyggsäckar är skapt för att hjälpa användaren genom att underlätta upplevelsen tack vare det bärbara vattnet eller sportdrycken, men det slutar vara bekvämt när det börjar skava på ryggen eller på axlarna – det kan till och med bli smärtsamma skavsår.

För att en vätskeryggsäck ska vara lämplig för löpning, cykling, cross, enduro eller vasaloppet så bör vätskeryggsäcken ha material som är bekväma att bära. En löparryggsäck får inte bli ett hinder för löparen, eftersom det skulle förlora hela poängen.
Lyckligtvis är det så att de flesta stora varumärkena så som Nathan, Salomon och Camelbak har satsat mycket på komfort. Det finns några väldigt bra vätskeryggsäckar där ute, och du kommer förhoppningsvis att märka att dessa kan vara till stor hjälp för en löpare eller pendel-cyklist.

Design – snygga vätskeryggsäckar

Förutom att vara ett bra verktyg kan en löparryggsäck också bli snygg och trendig utrustning. Vi vet att det finns ett stort antal löpare och cyklister som bryr sig om utseendet på deras utrustning.
I slutet av dagen vill ingen se ful eller konstig ut. Men när vi pratar om design är det inte begränsat till den visuella attraktionen utan även kvaliteten på designen vad gäller den övergripande konstruktionen. Även om det är en sekundär parameter så finns dessa vätskeryggsäckar i en mängd olika färger och vissa i fashionabel design. I första hand vill du ha en lättillgänglig och bekväm design. Det handlar inte bara om vätskeryggsäckarnas färgalternativ, utan även fickor och andra funktioner. ”Är fickorna stora nog?”, ”Finns det tillräckligt med utrymme?”, ”Är vätskeblåsan skild från resten av facken?” – det här är alla rimliga frågor när man utvärderar en vätskeryggsäck. Det känns bra att vätskeryggsäcken är snygg, men kom ihåg att funktionalitet ska gå först!

Vikt – Lätta och ultralätta vätskeryggsäckar

Vätskeryggsäckarnas totala vikt har en avgörande inverkan på produktens kvalitet (utan att inkludera något som finns i vätskeryggsäcken, förstås). För en löpare är vikt av ytterst vikt (haha!) – särskilt långdistanslöpare som ska springa marathon eller ultra-maraton vill ha den lättaste utrustningen som finns.
Det är inte bara mycket bekvämare att bära en ultralätt vätskeryggsäck, utan det lätta materialet reducerar särskilt den ansträngning som kroppen utsätts för under löpning, speciellt under långa tävlingar eller trallöpning i fjällen.
Men det handlar inte bara om vikten; Förutom att vara lätta måste materialen också uppfylla höga krav på kvalitet och hållbarhet.

Hållbarhet – billiga vätskeryggsäckar som inte går sönder

Vattenryggsäckar är en speciell typ av utrustning som inte är så lätta att byta ut, eller så billigt att det går att köpa nya regelbundet. Därför bör man ta stor hänsyn till produktens hållbarhet när man granskar de bästa vätskeryggsäckarna för skidåkning, löparryggsäckar, och vätskeryggsäckarna för cykel eller cross.
För att utse produktens hållbarhet vill du leta efter vätskeryggsäckar som har slitstarkt material och en solid konstruktion för att garantera en gedigen kvalitet.
Vi vet att en lugn löpartur eller pendel-cykling till jobbet snabbt kan bli stökigt på grund av plötsligt regn, och det kan göra dig helt oskyddad när du bär din vätskeryggsäck. Med tanke på detta bör du överväga vattenresistenta eller vattentäta vätskeryggsäckar och löparryggsäckar. Material som blir genomblöta kommer att minska produktens hållbarhet.
Den sista faktorn när du väljer en vätskeryggsäck för vandring (dagstur), löpning, cykling eller liknande är att ta hänsyn till enkelheten att tvätta den – det är en stor fördel om du kan tvätta den i tvättmaskinen på Syntet 40 grader.

Videos: Välj rätt vätskeryggsäck

Snygga vätskeryggsäckar online

Källor

Vanliga söktermer:
  • vätskeryggsäck mtb test
  • bästa löpar ryggsäck
  • bästa ryggsäcken med vätskesystem
  • bästa vätskeryggsäck
  • bästa vätskeryggsäcken