Senast uppdaterad: 12 juni 2017

Gör aldrig vanliga Shrugs för axlar! Gör detta smarta hack

Publicerat av:
Team Wolber

Trots sitt namn, kan inte vanliga axelshrugs riktigt engagera primära skuldermuskulaturen, så kallade deltoideus. Axelshrugs tränar främst trapeziusmusklerna, som spänner från nacken till toppen av dina skulderblad. Med en enkel anpassning av axelshrugs kan du engagera ett spektrum av muskelgrupper. Denna variation kallas Short Rear Delt Back Shoulder Shrug. Tekniken liknar vanliga axelshrugs, en jämn och skonsam rörelse som bidrar till att utveckla överkroppen.

Våra senaste tester

Pris
Effekt
Betyg
 • En nästan otäckt bra fettförbrännare, överdosera inte!
 • Baserad på den senaste forskningen
Red Stack
Pris 295 kr 
395 kr
Läs mer
Pris
Effekt
Betyg
 • Maxar prestation och muskelbyggande
 • Bästa kreatinet vi provat
 • Praktisk tablettform
Fairing kreatin-kapslar
Pris 228 kr 
339 kr
Läs mer
Pris
Effekt
Betyg
 • Ökar muskel-uppbyggnaden - vetenskapligt bevisat
 • Troligen marknadens mest avancerade protein
 • Trippelprotein med Time Release-effekt
3 Phase Protein
Pris 309 kr 
429 kr
Läs mer

hantlar fria vikter

Muskler som tränas

Short Rear Delt Back Shoulder Shrug tränar trapezius, som en vanlig axelshrugs, men det aktiverar också de laterala och bakre segmenten av deltamuskeln, liksom den övre delen av latissimus dorsi. Den stående övningen tränar också underarmarna, core, Erector spinae, gluteus, hamstrings och vader som stabilisatorer. Short Rear Delt Back Shoulder Shrug tränar dock inte den främre delen av deltoideus. Para denna övning med en militärpress eller en axelpress med hantel för fullständigt deltaengagemang.Utrustningsalternativ

Till skillnad från vanliga axelshrugs som kan göras med hantlar, en kettle eller en skivstång, måste den Short Rear Delt Back Shoulder Shrugs utföras med antingen hantlar eller en kettlebell. Detta beror på att typen av övning, som kräver vikten ska hållas bakom dig. Hantlar ger ett bättre grepp, med kettlebells kan du hålla vikten i ett neutralt-handledsläge, vilket minskar trötthet. Om du måste, kan du också använda ett par fria viktskivor för övningen.

Teknik

För att börja övningen, stå med fötterna något bredare än dina axlar. Ta tag i vikten och luta dig något framåt. Dra armarna tillbaka så de är bakom dig, men fortfarande åt sidorna. Håll armarna rakt med armbågarna låsta. Ryck på axlarna uppåt så högt som möjligt, lyft armarna och vikten. Vinkeln på din kropp och placeringen av dina armar kommer att engagera bakre deltoideus som hjälpmuskler.

Överväganden

Det viktiga att komma ihåg om axelshrugs av alla slag är att de är en kompletterande övning. Detta innebär att du inte vill lyfta för tungt, eller göra alltför många repetitioner av övningen. Även om Short Rear Delt Back Shoulder Shrugs tränar ett bredare spektrum av muskler, fungerar isoleringstekniken bäst i samband med sammansatta övningar som mer fullständigt riktar sig mot överkroppen, såsom stöt, höga drag och bänkpress. Undvik överträning och tillåt gott om tid för återhämtning mellan axelpassen.

Källor

Vanliga söktermer:
 • shrugs hantlar,
 • shrugs utförande

 • Psssst! Vi på Wolber har smyglanserat ett nytt verktyg som ger dig ett person-anpassat träningsprogram, 40-80% rabatt på nya träningskläder, världens bästa fitness-appar, och mycket mer. Och det är helt gratis. Testa själv! Klicka här.


  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  banner