Senast uppdaterad: 14 juni 2017

Hur spinningcykelns fiffiga design tar dig till toppform

Publicerat av:
Team Wolber

Spinningcyklar är speciella cyklar som används för intensiv konditionsträning och bränna kalorier snabbt. På ett gym kan du ibland hitta speciella rum med dussintals spinningcyklar, med svettiga cyklister som bränner nästan 500 kalorier i timmen. Anledningen till att spinningcyklar kan bränna så många kalorier är på grund av deras design.

Våra senaste tester

Pris
Effekt
Betyg
 • En nästan otäckt bra fettförbrännare, överdosera inte!
 • Baserad på den senaste forskningen
Red Stack
Pris 295 kr 
395 kr
Läs mer
Pris
Effekt
Betyg
 • Maxar prestation och muskelbyggande
 • Bästa kreatinet vi provat
 • Praktisk tablettform
Fairing kreatin-kapslar
Pris 228 kr 
339 kr
Läs mer
Pris
Effekt
Betyg
 • Ökar muskel-uppbyggnaden - vetenskapligt bevisat
 • Troligen marknadens mest avancerade protein
 • Trippelprotein med Time Release-effekt
3 Phase Protein
Pris 309 kr 
429 kr
Läs mer

spinningcykel

Spinningcykelns upplägg

Spinningcyklar är designade för att bära upp en persons vikt och snabba cykelrörelse, tack vare en kombination av en stabil utformning och en särskild design av hjulet. Spinningcykelns enda hjul är sammankopplad med ett balanshjul med vikter som pedalerna sitter fast i. spänningen i hjulet kan justeras genom en särskild knapp som sitter antingen framför sätet eller i mitten av handtaget. Pedalerna har remmar för att hålla fast cyklistens fötter när denne cyklar fort. Det finns inget bakhjul, eftersom en spinningcykel är stationär. Den är gjord av extra starkt stål för att hantera den ansträngning som kontinuerliga positionsändringar och hastighetsförändringar innebär. Sadeln är oftast mindre än på en vanlig cykel och kan vara obekväm för nybörjare.Använda spinningcykeln

När en cyklist använder en spinningcykel har han inte rumpan på sadeln och trampar. Många spinningklasser och träningspass försöker imitera utomhuscykling genom att ständigt byta terräng. Deltagare får instruktioner att stå upp och cykla snabbt i vissa intervaller, och växla mellan att stå på pedalerna till att huka sig ovanför sadeln. Detta kallas för att ”hoppa”. Cyklisterna kommer också att ändra motståndet på balanshjulet för att imitera allt från att klättra uppför backar till att snabbt cykla nedåt.

Justera spinningcykeln

Eftersom spinningcyklar kan användas av olika cyklister och slits på ett normalt sätt kan instruktören be gruppen justera sina cyklar innan passet startar. Du borde se till att du kan stå rakt på cykeln utan att belasta armarna och ryggen. Pedalremmarna bör justeras så att du varken domnar bort för att de är för hårda, eller vara så lösa så att du halkar ur dem. Andra justeringar är att säkerställa att motståndsknappen lätt ökar eller minskar motståndet utan att du behöver trycka för många eller för få gånger.

Källor

Vanliga söktermer:
 • hur fungerar spinningcykel

 • Psssst! Vi på Wolber har smyglanserat ett nytt verktyg som ger dig ett person-anpassat träningsprogram, 40-80% rabatt på nya träningskläder, världens bästa fitness-appar, och mycket mer. Och det är helt gratis. Testa själv! Klicka här.


  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  banner